Hondentrimsalon Flakkee

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

 

Vachtverzorging

Een goede vacht is de spiegel van de gezondheid. De vachtverzorging is een belangrijk deel uit de totale verzorging van uw hond. Voor een deel verzorgd de hond zijn vacht / huid zelf. Maar vooral de ruw - en langharige vachten zijn afhankelijk van de verzorging van baas / vrouwtje en deskundige.

Lees meer...
 

De nagels

Bij een aantal honden slijten de nagels tijdens het lopen op een harde ondergrond. Maar de meeste hondennagels moeten regelmatig geknipt worden. Bij bijvoorbeeld een afwijkende stand van de voet zullen niet alle nagels voldoende afslijten. De vijfde nagel [duimpje] en hubertusklauwtjes die de grond niet raken en dus niet slijten, groeien vaak te lang door en gaan ingroeien.

Lees meer...
 

Anaalzakjes

Een hond bezit anaalklieren, die het zogenaamde anaalzakvocht produceren en afvoeren naar de anaalzakjes. De openingetjes van de anaalzakjes monden uit in het allerlaatste stukje van de endeldarm. Iedere keer als de ontlasting deze openingetjes passeert, wordt een beetje van het sterk ruikende vocht aan de ontlasting toegevoegd.

Lees meer...
 

Het gebit

Bij de hond blijven, net als bij de mens, na elke maaltijd voedselresten in de mondholte achter. Op de gebitselementen wordt daardoor een kleverig laagje gevormd dat we tandplaque noemen. In die tandplaque leven miljoenen bacteriën die tezamen met hun afscheidingsproducten ontstekingen aan het tandvlees kunnen veroorzaken.

Lees meer...
 

De Oren

Een gezond oor ziet er glad en bleekroze uit, draagt nauwelijks een geur en heeft geen verzorging nodig. Maar, bij bijvoorbeeld Spaniels en verschillende langharige rassen dient men het haar rondom de oren goed kort te houden. Wordt dit niet bij gehouden, dan kan er niet voldoen lucht bij komen en gaat het rondom de oren zitten broeien met alle gevolgen van dien.

Lees meer...
 

Uw pup in de trimsalon

Voor uw pup is het mogelijk om bij Hondentrimsalon Flakkee kennis te maken met het gebeuren in de trimsalon.
Geldt voor alle rassen,groot of klein,lang,ruw of korthaar,powder puff of naakthond en natuurlijk alle leuke kruisingen.
Bij voorkeur voor dat de pup 4 maanden oud is.

Lees meer...